Župni listić 340

3. srpnja 2011.

Župni listić (340)

EVANĐELJE XIV. nedjelje kroz crkvenu godinu Mt 11, 25-30

U ono vrijeme reče Isus: “Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče, tako se tebi svidjelo. Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti. ” “Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim.

Komentar:

Kako su utješne Tvoje riječi: “Dođite k meni, svi koji ste izmoreni i opterećeni, i ja ću vas odmoriti!” Potreban mi je Isuse takav odmor!
Darovao si mi život, i ja sam Ti na njemu zahvalan. No, moji dani prebrzo prolaze. Ne uspijem se ni okrenuti, a ono – već je prošao tjedan, pa mjesec, a onda i godina… Trčim ondje, stižem ovdje,
mislim o onome…
I tako unedogled… A ja sam ipak samo čovjek… Moja je ljudskost toliko puta izmorena
da i ne govorim. Potreban mi je odmor, odmor uz Tvoje božansko srce. U tom odmoru slušam njegove otkucajei bivam u njegovoj blizini. Moja se snaga obnavlja, a opterećenost nestaje. Sve mogu ako sam uz Tebe i ako slušam Tvoje riječi koje su mi darovane svakim otkucajem. Tvoga božanskog srca.
Odlučujem, svakoga ću dana naći vremena odmarati se uz Tvoje srce! Tada neću izgledati izmoren ili opterećen…

Kraljevstvo ljubavi objavljeno malenima

Isuse, ljeto je i vrijeme za godišnje odmore. A ti zoveš da se u tebi i s tobom odmorimo. Oprosti kad pomislimo da se ljeti možemo i od tebe odmoriti i kad zaboravimo na urednost obavljanja molitve i pohađanja svete mise. Ti uporno zoveš: »Dođite k meni svi vi, izmoreni i opterećeni, i ja ću vas od­moriti!« Dolazimo k tebi, Gospodine Isuse, da nas odmoriš i prihvatiš. Samo je u tebi mir, samo je u tebi odmor duše i tijela.
Umor je sastavni dio našega života. Brzo nas svlada umor u međuljudskim odnosima, u razočaranjima s ljudima, zbog nerazumijevanja i neprihvaćanja. Izliječi nas, Isuse, od te muke i odmori nas da bismo bili sposobni otvoriti se ljudima oko nas i da se ne umorimo čineći dobro.
Umorni smo i zbog samih sebe. Razočarani smo zbog neuspjeha, zbog neostvarenih odluka. Puni smo muke i jada zbog ponovljenih slabosti. Sve nas to muči i opterećuje. Umorni smo, Isuse, i od nas samih. Dolazimo ti da i tu napraviš reda, da nas odmoriš da bismo mogli prihvatiti sami sebe, da bismo mogli prihvatiti svoj život, svoje ograničenosti, svoje slabosti i činiti tvoju volju u okviru onoga što mi možemo. Ob­novi nas i odmori nas, isuše, da krenemo opet u život novim poletom i radošću.
Umorni smo, Isuse, od tereta života naših dana. Umorni smo jer neprestano slušamo loše vijesti, jer čitamo o ljudskim tragedijama i katastrofama, jer nas pune političkim napetostima, jer čujemo oko sebe klevete i ogovaranja. Umorni smo zbog neprestane skrbi za sutra, zbog brige za radno mjesto. Umorni smo, Isuse, od škole i ispita, od upisa i prijamnih uvjeta. Tvoj poziv nam je kao melem na ranu. Da, Isuse, doći k tebi znači naći odmor i mir.
Ne znam, Isuse, kako ćeš ti sve to riješiti. Cesto mislim da si i ti kriv za mnogo toga. Neke mi stvari izgledaju nepremostive. Ali, govoriš daje to Bog sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Želim jednostavno prihvatiti tvoj zov, želim jednostavno vjerovati i povjerovati. Želim se osloniti na tvoju riječ i na tvoje obećanje. Ako to ti kažeš, Isuse, to onda tako mora biti.
Zoveš k sebi, jer si krotka i ponizna Srca. Zoveš jer imaš Srce, jer možeš svakoga razumjeti. Zoveš k sebi jer znaš čuti svakoga, jer u svom umoru ne misliš na sebe, nego na druge, na nas. Sam si, Isuse, često bio umoran, a nisi imao kamo glavu nasloniti, nisi imao mjesta gdje bi se sakrio i odmorio. Tek po noći znao si potražiti Oca te u molitvi i osami odmoriti svoju dušu. Nauči nas, Isuse, odmarati se u tebi, s tobom. Nauči nas, Isuse, kako doći k tebi, kako se rasteretiti svakog tereta u tebi koji si došao da na sebe uzmeš sve naše boli i patnje.
fra Zvjezdan Linić

DAROVI ZA CRKVU

1. BRANKO BOŠNJAK Grahovec 18 Dobrodol 400 kn
2. Obitelj ARALICA Grahovec 16 Dobrodol 200 kn
3. Obitelj GRLIĆ Kuntaš 6/a Đurđekovec 200 kn
4. GORAN GRGIĆ Zlatarska 26/a M. Polje 200 kn

Svim dobročiniteljima iskrena hvala!

Sakramenat krštenja primili su:

KRISTIAN GRGIĆ prvo dijete Gorana i Snježane r. Tomazić
iz Markova Polja
MAJA BUZA treće dijete Siniše i Lea r Pašić iz Đurđekovca
LANA MATKOVIĆ drugo dijete Mate i Marijane r. Antunović
iz Dobrodola

Roditeljima želim obilje Božjeg blagoslova u odgoju i rastu djece

Ovih dana napustio nas je:

ZDRAVKO MILOŠEVIĆ iz Goranca u 46. godini.

Dobri Bože uvedi ga u svoje Nebeske dvore!

LAŽ

Jedna žena je oklevetala mladu djevojku koja se trebala udati,
te je posljedica bila prekid veze i pokušaj samoubistva jadne djevojke.
Ženu je grizla savjest, te se otišla ispovijedati…
Kada je svećeniku rekla svoje grijehe i da bi željela popraviti situaciju on ju je odriješio grijeha i rekao neka ode na raskrižje i tamo razdere jedan jastuk te raspe perje pa da dođe k njemu za tjedan dana. Učinila je tako i došla nakon sedam dana. Upitala je svećenika što dalje, jer je željela popraviti situaciju. On joj je odgovorio da ode skupiti ono perje. Odgovorila je da je to nemoguće, da se perje raširilo na sve strane. Kao i tvoje laži, rekao je svećenik, Bog ti je oprostio, idi moli tu jadnu djevojku da ti oprosti, kao i sve one koje je tvoja laž povrijedila.
I širi istinu..

RASPORED SVETIH MISA U VUGROVCU 4. –10. VII 2011

PON: u 18. 00 sati + IVAN god., MARTINA, ANDRIJA i PETAR Kovačić
UTO: u 18. 00 sati + TOMO, MIJO, BARA Galović, MARICA i MIJO Škes, DARKO Poljak, ++ obit. Grlić, SLAVKO Mileković, IGNAC Đuran god., IVAN Golub, IVAN i DARINKA Mikolić, PETAR i BARBARA Sedinić, BISERKA Damiš, ANDRIJA i MAGDALENA Drožđan, FILIP, FRANCA i ANICA Sedinić, MARICA Popović
SRI: u 18. 00 sati + IVAN Facković god
ČET: u 18. 00 sati + FRANJO i VID Grljak
PET: u 18. 00 sati + PAVAO Jurišić
SUB: u 19. 00 sati VJENČANJE
NED: u 9. 15 sati + RUŽA god. i IVAN Dumić
u 11. 15 sati župna
u 18. 00 sati u PREKVRŠJU

OBAVIJESTI:

Vrijeme je odmora-mnogi od Vas će krenuti na godišnji. Dobri Bog neka Vas blagoslovi, gdje god se našli.

Uključimo se uplatom ponekog kvadrata trga pred Crkvom

Imate najnoviji broj: GLAS KONCILA, MAK , župni Listić…

03. 07. 2011