Dovoljno je znati da je bio svećenik

Deset socijalno ugroženih obitelji iz raznih krajeva Hrvatske primilo je novčanu pomoć iz ostavštine jednog pokojnog svećenika u ukupnom iznosu od 60.000,00 kuna 13. prosinca u Upravi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Zagrebu. Primopredaji donacije nazočili su ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar te nećak pokojnog svećenika Zdenko s kćerkom Ivonom.

Po završetku primopredaje, tijekom koje je s. Jelena podrobnije predstavila korisnike izvršitelju oporuke, Zdenko je izrazio zadovoljstvo Caritasovim izborom primatelja te jednokratne pomoći. U skladu s voljom oporučitelja, korisnici donacije izabrani su među obiteljima s više djece, obiteljima s bolesnom djecom i umirovljenicima.

Na pitanje zašto je donaciju raspodijelio prema preporuci ove ustanove, rekao je: “Caritas je organizacija u koju imam povjerenja, a ono je najbitnije kako bi sredstva došla u prave ruke. I bio sam u pravu! Nazočeći ovom skupu, moja kćerka i ja vidjeli smo da su ta sredstva zbilja došla onima koji su najpotrebniji. Nije bilo dvojbe niti na početku niti sada da su sredstva dobro namijenjena. Također smo zadovoljni što smo mogli osobno uručiti donaciju predstavnicima izabranih obitelji i umirovljenika jer je i to bila želja oporučitelja”. Na upit možemo li objaviti ime darovatelja, Paltrinieri je rekao: “Neka bude dovoljno znati da je bio svećenik.”

(ika)