Hrvatsko zahvalno hodočašće u Rim u Godini vjere za pohod pape Benedikta XVI. Hrvatskoj

PROGRAM ZA ZAGREBAČKU NADBISKUPIJU

1. dan – 4. 11. 2012. nedjelja, ZAGREB

Polazak u 22:00 ispred katedrale. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Italiju prema Raveni uz usputna zaustavljanja radi odmora.

2. dan – 5. 11. 2012. ponedjeljak, RAVENNA – RIM

Dolazak u Ravenu u jutarnjima satima. Razgled grada: San Vitale, Galla Placidia, San Apolinare Nuovo i San Apolinare in Classe. Sveta misa u San Giovanni Evangelista. Odlazak prema Rimu, smještaj u hotelu, večera i noćenje.

3. dan – 6. 11. 2012. utorak, RIM

Doručak. Odlazak u razgled grada – LATERAN: rimska katedrala bazilika Svetog Ivana Lateranskog, krstionica i Svete Stube. Sveta misa. Bazilika Santa Croce in Gerusaleme. Ručak u restoranu. Nastavak razgleda: katakombe i bazilika Sv. Sebastijana, E.U.R., Sv. Pavao Izvan Zidina. Večera i noćenje.

4. dan – 7. 11. 2012. srijeda, RIM

Doručak. Odlazak na Generalnu audijenciju sa svetim ocem Benediktom XVI. Ručak u restoranu. Poslijepodnevni obilazak starog Rima: Anđeoska tvrđava, Palača Pravde, Piazza Navona, Pantheon, Crkva Sv. Ignacija Lojole, Fontana di Trevi, Španjolski trg, Piazza dell Popolo. Sveta misa u Hrvatskoj crkvi Sv. Jeronima. Večera i noćenje.

5. dan – 8. 11. 2012. četvrtak, RIM

Doručak. Razgled VATIKANA: Papinska bazilika Sv. Petra, kripta s papinskim grobovima. Euharistijsko slavlje. Ručak u restoranu. Slobodno vrijeme za kupnju uspomena i odlazak na kupolu. Nastavak razgleda: Colosseum, Forum Romanum, Sv. Petar u okovima, Sv. Marija Velika, Sv. Lovro izvan zidina. Večera i noćenje.

6. dan – 9. 11. 2012. petak, RIM – ASSISI – ZAGREB

Doručak. Odlazak prema Asizu. Razgled Asiza: bazilika Sv. Klare i Papinska bazilika Sv. Franje. Sveta misa. Ručak u restoranu i slobodno vrijeme. Odlazak u Santa Maria degli Angeli, razgled Papinske bazilike Sv. Marije Anđeoske (Porcijunkula). Odlazak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.

CIJENA HODOČAŠĆA PO OSOBI IZNOSI: 2.500,00 kn. SVE JE UKLJUČENO U CIJENU! CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom (s uključenim pristojbama za ulazak u grad Rim, Asiz i Ravenu), smještaj u hotelima i hodočasničkim pansionima (kategorizacija 3 zvjezdice) s uslugom 4 polupansiona, 4 ručka u restoranima u Rimu i Asizu, ulaznice za katakombe Sv. Sebastijana i crkve u Raveni, slušalice za svakog hodočasnika tijekom razgleda Rima u utorak i četvrtak, stručno vodstvo, putno zdravstveno osiguranje, jamčevinu i troškove organizacije.

CIJENA NE UKLJUČUJE: doplata za jednokrevetnu sobu 750 kn, ulaznica u Vatikanske muzeje (ukoliko se stigne u programu hodočasnicima će biti upućeni na kupnju individualnih karata, ali zbog bogatog zajedničkog programa Organizator ne može jamčiti posjet i zato taj sadržaj nije uključen u cijenu) i kupolu Sv. Petra u Rimu (u slobodnom vremenu u biti će dovoljno vremena i za posjet kupoli, za sve hodočasnike koji to žele i mogu, 5 eura pješice, te 8 eura liftom).

PRIJAVE HODOČASNIKA:

1. U SVOJIM ŽUPAMA I DEKANATIMA(koji nakon toga prijavljuju Organizatoru)

2. NADBISKUPSKI DUHOVNI STOL, tajništvo pomoćnih biskupa, 01/4894 850, od ponedjeljka do petka, od 8-16. sati.

3. AGENCIJA PILIGRIN, Nova Ves 14, Zagreb tel. 4666316, 0994666316 svakodnevno od 9-17, sub. 9-12

4. KOD dr. Zvonimira Kurečića, član Odbora za Zahvalno hodočašće, Nova Ves 14, tel. 098280989

Svi hodočasnici iz Zagrebačke nadbiskupije sudionici HRVATSKOG ZAHVALNOG HODOČAŠĆA U RIM, moraju biti prijavljeni AGENCIJI PILIGRIN, Nova Ves 14, kako bi se mogli rasporediti za smještaj i sudjelovanje u zajedničkom programu. Prilikom prijave potrebno je navesti ime prezime i župu, te datum rođenja radi putnog zdravstvenog osiguranja koje je također uključeno u cijenu hodočašća. Zadnji rok prijave je: 1. listopada 2012.

NAPOMENE:

Hodočašće je organizirano tako da hodočasnici imaju sve obroke tijekom programa, osim u ponedjeljak, prvi dan na putu, za vrijeme boravka u Raveni, kada treba ponijeti nešto sa sobom, ostale dane hodočasnici imaju doručak i večeru u hotelu gdje su smješteni, te ručak u restoranima u gradu Rimu i Asizu.

Za sve dane organizirani je prijevoz autobusom i ulazak u centar Rim i iskrcavanje i ukrcavanje, te neće biti potrebne nikakve nadoplate (kao na primjer gradski prijevoz), cijeli program biti će izveden autobusom i pješice (koliko je potrebno s obzirom na osobitosti Rima).

Naznačeni raspored Sv. misa i razgledavanja gradova podložan je promjeni s obzirom na promjene zajedničkog programa svih sudionika HRVATSKOG ZAHVALNOG HODOČAŠĆA. Organizator se obavezuje program izvesti u cijelosti.

NAČIN PLAĆANJA: Kod prijave uplata u iznosu od 30% ukupne cijene putovanja, a preostalih 70% najkasnije 14 dana prije početka putovanja. Samo u AGENCIJI PILIGRIN, Nova Ves 14, moguće je plaćanje gotovinom i kreditni karticama (obročno: Maestro i Masterdcard Zagrebačke banke 2-12 rata, Diners 2-12 rata, American do 6 rata). Nadbiskupski duhovni stol

24.09.2012.