Otvorena ​izložba “Cvjetnica 2024”

U Galeriji Farof, smještenoj u župnom dvoru Vugrovec u nedjelju 24. ožujka 2024. otvorena je izložba pod nazivom „Cvjetnica 2024“. Izložbu je priredila Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara (HULULK), a posjetiteljima nudi slike i skulpture tematski vezane uz Kristovu muku, smrt i uskrsnuće.

Izložbu je otvorio ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, a o samom novom izložbenom prostoru uvodno je govorio župnik Filip Lucić, ujedno i potpredsjednik Udruge. Temu radova, izloške i izlagače predstavila je likovna kritičarka i kustosica Sanda Stanaćev Bajzek, predsjednica HULULK-a.

Kako se od zagrebačkog potresa i nužne obnove župne crkve sv. Franje Ksaverskog, podrumski prostor župnog dvora koristi kao sakristija i kapelica, a prije toga je nekoliko godina služio kao izložbeni, tako je ova izložba, nakon četiri godine izbivanja, prvi put postavljena u tavanskom prostoru župnog dvora. Izloženi su radove 33 likovnih umjetnika iz Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovenije i Italije, a izložba ostaje otvorena do 3. svibnja.

Više fotografija s proslave Cvjetnice je u Fotogaleriji: https://www.zupa-vugrovec.com/fotogalerije/cvjetnica-2024/

separator - razdjelnik