Prijave za susrete s papom Benediktom XVI.

Tajnik Odbora Zagrebačke nadbiskupije za pripremu Papina pohoda mr. Robert Šreter, u današnjoj emisiji HKR-a “S Papom zajedno u Kristu” objavio je termine prijava za sve koji žele sudjelovati na bdjenju s Papom 4. lipnja, te na misi na hipodromu i molitvi Večernje 5. lipnja u Zagrebu.

Mladi se mogu prijavljivati bilo svojim župnicima, župnim povjerenicima ili župnim animatorima za mlade, nakon čega se sve prijave skupljaju kod biskupijskih povjerenika za mlade. Prijave se nakon toga šalju u središnjicu, Odboru Zagrebačke nadbiskupije za organizaciju dočeka Svetoga Oca, i sve moraju stići najkasnije do 3. svibnja. „Toga dana sve prijave mladih iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te dijaspore trebale bi biti u Zagrebu, upravo zato da bi iz organizacijskih razloga mogli dalje organizirati stvari”, rekao je vlč. Šreter za HKR i protumačio kako se prijave mladih rade po principu kako su se radile i za Nacionalni susret hrvatske katoličke mladeži u Zadru.

I za sudjelovanje na misi s Papom na hipodromu prijave idu preko župa: “Svi vjernici koji namjeravaju sudjelovati na hipodromu na misnom slavlju sa Svetim Ocem trebaju se prijaviti svome župniku jer nema nikakvih individualnih prijava, niti ikakvih drugih grupnih prijava, osim preko župa. Župnici prikupljene podatke o svojim vjernicima koji žele sudjelovati na misi prosljeđuju svojim biskupijskim ordinarijatima koji ih zatim šalju u Zagreb u središnjicu. Mi potreban broj ulaznica dostavljamo Tajništvu HBK, a ono će ih dostaviti biskupskim ordinarijatima kako bi bili podijeljeni po župama konkretnim župskim zajednicama. Te prijave Odboru Zagrebačke nadbiskupije za organizaciju dočeka moraju stići najkasnije do 14. svibnja”.

Do 30. travnja, zbog akreditacije za molitvu s Papom u katedrali, moraju se prijaviti i svećenici, redovnici, redovnice te svećenički i redovnički kandidati. Svećenici se prijavljuju u ordinarijatima, a redovnici i redovnice u provincijalatima. Mr. Šreter pozvao je sve, i mlade i odrasle i obitelji, da dođu u Zagreb 4. i 5. lipnja ove godine: “Odazovimo se pozivu i budimo na Trgu bana Jelačića, hipodromu, budimo u i ispred zagrebačke katedrale, kao velika zajednica Kristovih vjerenika, katolika u hrvatskom narodu, koji su u radosti, vjeri i s ponosom okupljeni oko svojega Pape, Petra naših dana, Benedikta XVI.”.