Crkve - Vugrovec

Vazmeno vrijeme 2016.

Utorkom iza svete mise TREĆE SRCE moli za nerođene.

U utorak 24. svibnja u 20.00 sati susret sa Župnim Ekonomskim Vijećem.

U četvrtak 26. svibnja je TIJELOVO. Poslije svete mise PROCESIJA s PRESVETIM kao i lani – od Crkve prema KUČANCU ulicom M. Gupca do Bregovite te spuštanje prema Crkvi. 
U procesiji bit će naši PJEVAČI. NEBO će kao i prošlih godina nositi naši Vatrogasci, a naši PRVOPRIČESNICI bit će u svojim haljinicama. Narodne nošnje kao Bogu ugodan dar stavite na sebe, a dan prije koji ste u mogućnosti pomognite napraviti SJENICE.

Ovih dana naši VATROGASCI su proslavili 70. godišnjicu djelovanja. Iskrena čestitka i neka ih sv. Florijan čuva i štiti.

Imate najnoviji broj: GLAS KONCILA, župni listić…


Četvrtkom je iza svete mise Klanjanje pred PRESVETIM i susret sa svima koji su se prijavili za Šenštansku pobožnost.

U subotu 21. svibnja u 9.00 sati ispred Crkve PRVOPRIČESNICI idemo u Mariju Bistricu – ponesite svoje haljine, a poslije u Zagorje na igru. Ponesite sendviče i soka. Povratak do 16.00 sati.

DVD Vugrovec 21. 05. 2016. obilježava jubilarnu 70. obljetnicu društva od prvoga osnutka DVD-a Vugrovec pa molim mještane da izađu na ulicu i podrže svečani mimohod u kojoj sudjeluje počasna postrojba s limenom glazbom i mnogobrojni vatrogasci koji će krenuti u 17.00 sati od DVD-a trasom Kuntaš – Đurđekovec do Raspela – pa nazad do stare škole. Prvi puta od postojanja DVD organizira takav veliki svečani događaj pa ga uveličajte i podržite sa svojom prisutnošću.

U petak 20.05.2016 u 18.00 sati održat će se sveta misa za sve preminule vatrogasce povodom 70. obljetnice društva. 

U subotu »Hod za život, obitelj i Hrvatsku«, koja će se održati u Zagrebu, 21. svibnja ove godine.


U ponedjeljak 9. svibnja u 18.00 sati roditelji i prvopričesnici (dečki) dođite po svoje haljinice u crkvu, a u 18.30 roditelji s prvopričesnicama (curama).

U srijedu, četvrtak i petak (11.-13. svibnja) PRVOPRIČESNICI u 17.30 sati obavezno doći u crkvu, na krunicu i misu, a poslije svete mise kratka proba za nedjeljnu Prvu Pričest.

U subotu 14. svibnja u 16.00 sati Ispovijed za naše PRVOPRIČESNIKE. Neka dođu i roditelji, kao i braća i sestre. 

U nedjelju 15. svibnja je PRVA PRIČEST. Prvopričesnici dođite na župni dvor u 10.30 sati, gdje ćemo formirati procesiju i tako krenuti u crkvu.

SVIBANJ mjesec posvećen BLAŽENOJ DJEVICI MARIJI – koju na poseban način slavimo molitvom svete Krunice. Svaki dan SVIBANJSKA POBOŽNOST započinje u 17.30 sati, a po našim selima u kapelicama ili kod Raspela skupimo se na molitvu.

U subotu 7. svibnja u crkvi sv. Mihalja u 17.00 sati bio je likovno glazbeni događaj Irene Gayatri Horvat, kompozitora Simona Skalara i solista mariborske opere Marka Mandira „Kreposti i mane“.

Našim redarima na Krizmi iskrena hvala i poziv za nedjelju Prve Pričesti. 


Ulazimo u SVIBANJ – mjesec posvećen BLAŽENOJ DJEVICI MARIJI – koju na poseban način slavimo molitvom svete Krunice. Svaki dan SVIBANJSKA POBOŽNOST započinje u 17.30 sati, a po našim selima u kapelicama ili kod Raspela okupimo se na molitvu.

U četvrtak 5. svibnja je SPASOVO pa je poslije svete mise Klanjanje pred PRESVETIM i susret sa svima koji su se prijavili za Šenštansku pobožnost.

Vjeronauk za sve PRVOPRIČESNIKE u 11.00 sati u crkvi.

Na Prvi Petak 6. svibnja sat vremena prije mise Ispovijed. a iza svete mise Klanjanje.

U subotu 7. svibnja u crkvi sv. Mihalja u 17.00 sati bit će likovno-glazbeni događaj Irene Gayatri Horvat, kompozitora Simona Skalara i solista mariborske opere Marka Mandira „Kreposti i mane“. Dobro došli!

U nedjelju 8. svibnja su „MIHOLJICE“. Sveta misa u crkvi sv. Mihalja u 11.00 sati.


U nedjelju 1. svibnja sakramenat svete Potvrde biskup msgr. Ivan Šaško podijelit će našim Krizmanicima. 

Krizmanici u utorak 26. travnja i u srijedu 27. travnja u crkvi proba u 19.30 sati; obavezan dolazak, ako je moguće neka dođu i kumovi. 

U subotu 30. travnja u 19.30 sati ispovijed KRIZMANIKA kumova i članova obitelji.

Četvrtkom iza svete mise Klanjanje pred PRESVETIM

Vjeronauk za PRVOPRIČESNIKE po rasporedu

U petak 29. travnja imamo ŽUPNO KLANJANJE Presveto će biti izloženo u 10.00 sati, sveta misa bit će u 11.00 sati, a iza svete mise Presveto će biti izloženo do 16.00 sati.


U subotu 16. travnja smo imali malu radnu akciju na župnom dvoru. Uz spremanje drva započeli smo i zidanje roštilja. Hvala Boži Vugeru, susjedu Marku, Joži Čveku, Zvonku Jurošu, Stanku Čuljku, Štefu Petljaku, Vladi Vrbanu-Žutom i njegovim zidarima, Franji Trempetiću i na daru koji nam donese – vino.

U srijedu 20. travnja u 18.30 sati sastanak s RODITELJIMA naših KRIZMANIKA.


U srijedu 13. travnja u 18.30 sati sastanak s RODITELJIMA naših PRVOPRIČESNIKA.

Možete pogledati Uskrsnu izložbu – SEDAM ISUSOVIH RIJEČI S KRIŽA u Galeriji FAROF – župni dvor.

U subotu 16. travnja u 9.00 sati ponavljamo radnu akciju – koja je zbog lošeg vremena bila odgođena – uređenje župnog dvorišta. Uz dobru volju ponijeti lopatu i koja kolica. Nadam se da će biti i bager na ispomoći. Dobro došli!


U srijedu 5. travnja u 19.00 sati sastanak PASTORALNOG i EKONOMSKOG vijeća u 19.00 sati na župnom dvoru.

U subotu 9. travnja u 9.00 sati radna akcija – uređenje župnog dvorišta. Uz dobru volju ponijeti lopatu i koja kolica. Dok se odojak bude vrtio – mi ćemo se rastrčati po dvorištu. Nadam se da će biti i bager na ispomoći. Dobro došli! 

Imate najnoviji broj: GLAS KONCILA, župni listić…

22.05.2016.