Benedikt XVI. – još jedan potez pa povijest!

Po prvi puta u povijesti papinstva i televizije Papa će odgovarati na pitanja vjernika tijekom emisije, objavio je portal talijanskog dnevnika Corriere della serra. Na Veliki petak 22. travnja u 14.10 sati tijekom vjerske emisije „A sua immagine-Domande su Gesù” (Na njegovu sliku – Pitanja o Isusu) prvog programa talijanske državne televizije RAI Papa će odgovarati na pitanja o liku Isusa Krista o kojemu je napisao knjigu koja je će imati tri djela. Prvi dio je već izašao, drugi će izaći 10. ožujka, a treći dio knjige je u pripremi.

Voditelj programa Rosario Carello objašnjava kako će biti realizirana emisija:“ Papa će snimiti svoje odgovore na pitanja gledalaca, koji će imati priliku postaviti pitanja tijekom redovite nedjeljne emisije, a koja će biti sažeta u tri pitanja, dva ili tri dana prije u svojoj radnoj sobi ili kapeli Apostolske palače u Vatikanu. O mjestu snimanja još nije donesena konačna odluka. Realizacija snimke biti će povjerena Vatikanskom televizijskom centru.“

Carello, od kojeg je i došla zamisao za ovu emisiju objašnjava kako je uspio ostvariti ovaj pothvat:“ Kontaktirao sam bliske papine suradnike, čija imena ne želim reći, koji su mi potvrdili potpunu raspoloživost Pape da objasni i razjasni tko je Isus Krist. Mi imamo na raspolaganju 80 minuta, a Benedikt XVI. će govoriti koliko bude smatrao potrebnim. Nakon završenog snimanja, materijal će se tehnički obraditi i pustiti u eter na Veliki petak“.