Pokrenuta stranica Povjerenstva za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije

Službena stranica Povjerenstva za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije na adresi www.pastoralmladih.hr nakon dvomjesečnih intenzivnih priprema predstavljena je mladima na susretu duhovne formacije animatora mladih posljednjeg dana veljače.

Cilj je internetske stranice informirati mlade o zbivanjima, događanjima, molitvenim susretima, hodočašćima, sportskim i glazbenim susretima koji se održavaju na području Zagrebačke nadbiskupije. Ali osim te važne misije, kako piše povjerenik Domagoj Matošević u svojoj pozdravnoj riječi na stranici, zadatak Povjerenstva i internetske stranice je “prodrijeti tamo gdje ne mogu ni škola, ni fakulteti, ni obična svakodnevica… Onaj sloj u čovjeku koji čine duh, duša, emocije, kreativnost, mjesto gdje stanuje Bog – to je domena Povjerenstva. Obuhvatiti sva područja koja se tiču mladih i koja im pomažu u duhovnome rastu, u produbljivanju vjere – to je poslanje Povjerenstva”.

Iz tog razloga na poveznici Fokus objavljivat će se sadržaji koji će progovarati o aktualnim temama, donosit će se razgovori sa zanimljivim sugovornicima. Važan dio na stranici su i Materijali gdje se mogu preuzeti različite prezentacije, filmovi i kateheze koje mogu pomoći u radu na župama. Značajan prostor na stranici zauzimaju Novosti, a na poseban se način u poveznici Projekti obavještava o svim važnim inicijativama i novostima kroz koja progovaraju mladi Zagrebačke nadbiskupije i projekti u kojima povjerenstvo sudjeluje.

Uz stranicu objavljena je i stranica koja prati posjet pape Benedikta XVI. našoj domovini te donosi sve informacije vezane uz molitveno bdijenje mladih s Papom koje će biti u subotu, 4. lipnja. Tako se na toj stranici, kojoj se može i pristupiti s adrese www.pastoralmladih.hr/papa, može vidjeti raspored pohoda, prijaviti se za volontiranje, preuzeti pripremne materijale…

Ivan Tašev