Izložba: Uskrs – novi život

“Uskrs – novi život” tema je izložbe otvorene na Cvjetnicu, 13. travnja, u Galeriji Farof – župni dvor u Vugrovcu. Izložbu je priredila Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara, u suradnji s KUD-om Dragutin Domjanić. Svoje radove izložilo je 20 umjetnika: Antonija Balić Šimrak, Vlatko Blažanović, Iris Bondora Dvornik, Nives Čičin Šain, Vinko Fišter, Nikola Grull, Ana Jakić Divković, Albina Jakić, Rudolf Labaš, Lucija Konda Labaš, Vladimir Meglić, Leila Michieli Vojvoda, Dubravko Mokrović, Anita Parlov, Srećko Planinić, Dijana Iva Sesartić, Krunoslav Stojanovski, Stipan Tadić i Petar Ujević.

Izložbu je otvorio predsjednik Skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor, istaknuvši da je važno da se takvi kulturni događaji održavaju i u rubnim dijelovima Grada, a ne samo u njegovu centru. O izlošcima, na kojima su zastupljene brojne umjetničke tehnike, od slikarstva do kiparstva i trodimenzionalnih umjetničkih izričaja, u ime priređivača govorili su Sanda Stanaćev Bajzek, te Srećko Planinić, član vodstva Udruge i jedan od autora izlagača. “Isusovo Uskrsnuće postalo je nova dimenzija stvarnosti koja je odredila i naš cilj i smisao postojanja: sjedinjenje konačnog i beskonačnog, čovjeka i Boga. I umjetnost svojim djelovanjem konačno preobražava u beskonačno, pobjeđuje vlastitu smrtnost i upisuje se trajno u kolektivnu memoriju”, istaknula je Stanaćev Bajzek.

Umjetničku večer svojim pjevanjem uljepšali su mješoviti zbor župe Vugrovec te dječji zbor “Miholjice”. Izložba ostaje otvorena do 1. svibnja.