Uspio referendum za brak i obitelj

Na referendumu za brak, održanom 1. prosinca 2013., gotovo dvije trećine onih koji su izašli na birališta izjasnilo se ZA to da brak i Ustavom RH bude zaštićen kao osnovna jedinica ljudskog društva.

Referendumsko pitanje glasilo je: “Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?” Glasačkim kutijama pristupilo je oko 38% birača, a njih gotovo 66% zaokružilo je ZA, dok je protiv bilo oko 34% građana. Državno izborno povjerenstvo 10. prosinca je i službeno objavilo da je na referendumu donesena odluka o dopuni Ustava RH navedenom odredbom o braku.

Podsjetimo, akciju je organizirala građanska inicijativa “U ime obitelji” – www.uimeobitelji.net, a tijekom dva tjedan u svibnju prikupljeno je više od 750.000 potpisa za raspisivanje referenduma. Njime građani traže da se brak u Ustavu RH definira jedino kao zajednica muškarca i žene.

Poziv na glasovanje ZA brak svima su uputili i naši biskupi, potičući vjernike i sve ljude dobre volje da se odvažno zauzmu za obitelj kakvu je Bog od početka želio i u kojoj se kao Bogo-čovjek rodio Isus Krist.