Oče, proslavi Sina svoga!

Župni listić 949

godište XIX. broj 20(949) − 21. svibnja 2023. godine

PDF fileŽUPNI-LISTIĆ-949.PDF

VII. USKRSNA NEDJELJA (Iv 17,1-11)

U ono vrijeme: Isus podiže oči k nebu i progovori: “Oče, došao je čas: proslavi Sina da Sin proslavi tebe i da vlašću koju si mu dao nad svakim tijelom dade život vječni svima koje si mu dao. A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao – Isusa Krista. Ja tebe proslavih na zemlji dovršivši djelo koje si mi dao izvršiti. A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe onom slavom koju imadoh kod tebe prije negoli je svijeta bilo. Objavio sam ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta. Tvoji bijahu, a ti ih meni dade i riječ su tvoju sačuvali. Sad upoznaše da je od tebe sve što si mi dao jer riječi koje si mi dao njima predadoh i oni ih primiše i uistinu spoznaše da sam od tebe izišao te povjerovaše da si me ti poslao. Ja za njih molim; ne molim za svijet, nego za one koje si mi dao jer su tvoji. I sve moje tvoje je, i tvoje moje, i ja se proslavih u njima. Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi.”

Komentar:

Isuse, Molim Te za Duha Svetoga kojim želiš obogatiti svoju Crkvu i ispuniti je i mirom i poletom. Pohodi mene, iznenadi me i ispuni Duhom koji je sposoban preobraziti lice zemlje, i lice moje. Neka mi preobrazi lice i srce i učini me Tvojim učenikom u potpunosti!


Naši ovogodišnji
PRVOPRIČESNICI

 1. DAVID BARIŠIĆ
 2. MARIO BILANOVIĆ
 3. ANTONIO BOŽIĆ
 4. PAOLA DOMENKUŠ
 5. MARKO ANTONIO DRAGONIJA
 6. DAMIR ĐANIJA
 7. MATEO ĐURINEC
 8. MIHAEL GALOVIĆ
 9. ELA HORVAT
 10. PETRA HRENOVIĆ
 11. IVAN JAKŠETIĆ
 12. MARKO JELIĆ
 13. MARTA JURIĆ
 14. MATEJ KATUŠIĆ
 15. MARTIN KEREŠ
 16. DANIJEL KONJEVIĆ
 17. LEJLA KOVAČ
 18. MIA MARKOVIĆ
 19. MIHAEL MARKOVIĆ
 20. VILIM MARKOVIĆ
 21. DAVID MARTINEC
 22. EMMA MERIĆ
 23. GABRIEL MERIĆ
 24. MARINA MIHETEC
 25. AULA MILEKOVIĆ
 26. TENA PAJNIĆ
 27. MATEJ PELIVAN
 28. LUCIJA PETRAŠ
 29. MIA PETRIC
 30. LEO POVRŽENIĆ
 31. MIHAELA PUĐAK
 32. IVAN RAZUM
 33. JOSIPA REŠETAR
 34. LOVRO SALKIĆ
 35. MIRO ŠKEVA
 36. MAGDALENA TOMORAD
 37. LUKA VIDAKOVIĆ
 38. HELENA VODOPIĆ
 39. VIKTORIJA ZORIĆ

DRAGI PRVOPRIČESNICI!

Vama od srca čestitam na velikoj ljubavi koju ste pokazali za Isusa. Ponesite ga u vaše obitelji, u školu, na igru, u radost života. Isus ljubi sve one koje i vi ljubiti sve ono što vas čini sretnima. On treba vaše oči da se divi ljepoti prirode u proljeće, treba vaše noge da može trčati po travi, treba vaša usta da se može smijati, treba vaše srce da može ljubiti.

NEMOJTE GA RAZOČARATI!


DAROVI ZA CRKVU

 1. DARKO MILEKOVIĆ Đ. Kuntića 29, Prekvršje 50 EU
 2. JASNA BRKIĆ KOŠI Zlatarska 45, M. Polje 15 EU
 3. ANKICA MIJATOVIĆ Kostanjevec 8, Prekvršje 100 EU

Svim darovateljima iskreno hvala!


Ovih dana napustio nas je:

RUŽICA VUKAS r. Grljak iz G. Vugrovca u 88. godini.

Dobri Bože primi ju među svete i izabrane svoje!


LJUBAV JEDNE MAJKE

Jednoga prekrasnog sunčanog dana punog blaženog mira nebeski je anđeo sišao s neba i spustio se u ovaj stari svijet te prošetao poljima, šumama, selima i gradovima. Kad je sunce krenulo k za¬padu, on opruži svoja krila i reče: “Na kraju svoga posjeta vraćam se u svijet nebeske svjetlosti, ali najprije ću pronaći neku uspome¬nu koja će me podsjećati na pohod zemaljskom krajoliku.”

Pogleda divan perivoj i reče: “Kako su krasni ovi cvjetovi i k tomu tako mirisni.” Ubrao je buket najljepših ruža i rekao: “Doi¬sta, mislim da nema ničega ljepšeg od ovih mirisnih ruža, ponijet ću ih kao uspomenu.”

Baci pogled malo dalje i ugleda dijete s bistrim očima i rumena lica. Smiješilo se svojoj majci. Tada anđeo reče: “Ah! Smiješak onog djeteta još je ljepši od buketa ruža, uzet ću i njega sa sobom.”

Pogleda preko kolijevke i spazi ljubav djetetove majke. Blistala je od vedrine i neviđene draži. Anđeo reče: “Ah! Majčinska ljubav nešto je najljepše što sam vidio na zemlji, uzet ću je za uspomenu.”

S ova tri blaga, anđeo se podiže k nebu i poletje prema bisernim vratima kraljevstva Božjega. Pred samim vratima zastade i reče: “Još jednom ću pogledati svoje zemaljske uspomene.”

Tada vidje da su ruže izgubile boju i miris. Djetetov osmijeh bijaše također izgubio svoju draž. Pogleda majčinsku ljubav i vidje da je sačuvala svoju prvotnu ljepotu.

Odbaci cvijeće i izblijedjeli djetetov osmijeh pa preletje ulazna vrata. Okupi onda anđeoske zborove i reče: “Pogledajte jedinu uspomenu sa zemlje koja je ostala prelijepom sve do ulaska u nebo: ljubav jedne majke.


RASPORED SV. MISA U VUGROVCU 22. V. – 28. V. 2023.

 • PON.
  – – –
 • UTO.
  – u 18.00 sati + RUŽA god. i STJEPAN Grljak, MARICA i JURE Čorak, ANA i IVAN Uroić, ANICA i JOSIP Trempetić, RUŽICA Vukas, STJEPAN god., BARBARA i LUKA Trempetić, MARICA i STJEPAN Blažinović, DRAGICA god. Pintek, CVETKO Milinković, obit. Pajnić i Pavlović, IVAN Kovačić, STJEPAN Puđak god, ZLATKO i DRAGICA Sokač,
 • SRI.
  – u 18.00 sati + ĐORĐE Jerilović, FRANJO god. Sedinić, obit. Đurinec i Galović
 • ČET.
  – u 18.00 sati + JAKOB god. Križanac
 • PET.
  – u 18.00 sati + JURE, MANDA i LJUBICA Uremović
 • SUB.
  – u 18.00 sati – Nakana
 • NED.
  – u 9.00 sati – Nakana
  – u 11.00 sati – Župna
  – u 17.00 sati – U ŠILETIĆIMA

OBAVIJESTI – 21. svibnja 2023.

Ove nedjelje naši PRVOPRIČESNICI primili su samoga Krista. Molimo da cijelim svojim bićem ostanu uz Gospodina!

U nedjelju slavimo DUHOVE – rođenje Crkve, u Šiletićima u 17.00 sati bit će sveta misa. Iako je prilaz za sada otežan, nadam se da ćemo se uspjeti kod kapelice okupiti.

U mjesecu svibnju molimo svetu krunicu. Okupimo se u našim kapelicama, oko Raspela da naša nebeska majka Marija čuva i obitelji i župu i Domovinu.

Imate najnoviji broj: GLAS KONCILA, Župni listić…

Župni ured radi putem telefona 01 2044255, 098 814885 ili putem mail-a. Župni mail je ured@zupa-vugrovec.com.


Pripremio i uredio: vlč. Filip Lucić, upravitelj Župe sv. Franje Ksaverskog – Vugrovec
Broj umnoženih primjeraka: 250